Welding Blog

Főoldal / Blog

Buddy vs Rogue

Buddy vs Rogue


 

 

 

Szeretenénk kicsit jobban megismertetni az ESAB új gépcsaládját, a Buddy család tovább fejlesztett utódját. 

 

 

 

 

 

 

ESAB Rogue ES / ET és az ESAB Rogue PRO ES/ ET

 

A Rogue egy robusztus és tartós áramforrás a professzionális hegesztők számára. A gép a legkiválóbb hegesztési teljesítményt és megbízhatóságot nyújtja a legmodernebb nagy teljesítményű elektronikával és a digitális vezérléssel; pontos és folytonos ívet biztosítva.

A Rogue egyenletes DC (egyenáramú) hegesztési teljesítményt nyújt, amely lehetővé teszi ötvözött és ötvözetlen acél, rozsdamentes acél és öntöttvas hegesztését. Az íverősség(Arc Force) és a Hot Startállíthatók, segítenek a felhasználónak pontosan a feladathoz megfelelő paramétereket beállítani. A mikroprocesszoros vezérlés biztsosítja az összes funkció pontos irányításást és a kategória legjobb teljesítményét a teljes áramerősség tartományban. A Rogue akár Ø 4,0 mm-es elektródával történő hegesztésre is alkalmas.

A Rogue egyszerűen használható TIG hegesztésre a „Live TIG” indítási funkcióval. Szerelje fel az áramforrást az opcionális, beépített gázszeleppel és szabályozóval rendelkező TIG égővel, csatlakoztassa a védőgázt, és máris készen áll lágyacél vagy rozsdamentes acél hegesztésére, hozaganyaggal vagy anélkül.

A Rogue következő szintet jelentő technológiája mindig pontos, professzionális és folyamatos irányítást biztosít az egyenletes, stabil ívteljesítmény érdekében. Az ES modellek alacsony fröcskölési szintet biztosítanak valamennyi MMA elektródatípus és minden hegesztési pozíció esetén, valamint Hot Start gyújtáskönnyítés és Arc Force íverőszabályozás funkcióval rendelkeznek ami segít növelni a beolvadást és megakadályozni az elektródák letapadását. Az ET modellek nagyfrekvenciás TIG ívgyújtással és továbbfejlesztett TIG vezérléssel rendelkeznek, ideértve a gáz előáramlását, az indítási áramot, a befejező áramot és a gáz utánáramlását. Belépő szintű hegesztő még soha nem rendelkezett ilyen nagy teljesítménnyel.

Felejtse el az ebbe az osztályba tartozó hegesztőkkel kapcsolatos előzetes elképzeléseit - a Rogue teljesítménye felér a kétszer ennyibe kerülő gépek teljesítményével. A teljesítménytényező vezérlés (Power Factor Control - PFC) technológia olyan rendkívül hatékony és állandó ívet biztosít, amely ellenáll a teljesítményingadozásoknak. A Rogue 115 V vagy 230 V (Rogue PRO) feszültséggel működik, rugalmas automatikus tápfeszültség-kompenzációval, ami ideálissá teszi hálózati, illetve generátor által biztosított áramforrásokkal való használathoz. A Rogue 200 A-nél akár 25% működési ciklusa elég erős ahhoz, hogy vastagabb anyagokat is daraboljon.

Ebben az árkategóriában semmilyen másik gép sem közelíti meg a Rogue erejét. Robusztus és merev üvegszálból készült háza úgy van kialakítva, hogy ellenálljon a sorozatos ütéseknek, a műhelyben és a helyszínen egyaránt. Mint minden ESAB gép, a Rogue is az iparágban egyedül álló hároméves garanciával rendelkezik a felhasználók nyugalmának biztosítása érdekében. Viszlát, olcsó hegesztőgépek.

A Rogue kompakt és könnyű kialakítása megkönnyíti a munkavégzések közötti szállítását. A tömeg modelltől függően mindössze 6,8 kg, 8,2 kg vagy 8,7 kg, erős fogantyúja és a mellékelt vállpánt segítségével sokkal kényelmesebben elviheti, bárhová is kell mennie. Sőt, a stabil ívteljesítmény azt jelenti, hogy hosszú hosszabbító kábelekkel dolgozhat még a legtávolabbi helyeken is, anélkül, hogy ez befolyásolná a hegesztés minőségét. Tartós és időjárásálló házának, valamint IP23S védettségének köszönhetően a Rogue a hordozható igásló definíciója.

A Rogue tesztelése különböző laboratóriumokban történt világszerte annak érdekében, hogy megfeleljen a teljesítményre és használhatóságra vonatkozó globális szabványoknak. Könnyen használható kezelőfelülete nagy digitális kijelzőt tartalmaz, amely akár 25 m távolságról is könnyen leolvasható. Az opcionális távvezérlő (Rogue PRO) lehetővé teszi az áramerősség beállítását anélkül, hogy vissza kellene mennie a géphez. Az ET modellnél könnyedén vezérelheti a gépet a TIG pisztolyról, a lábpedállal vagy a kézi vezérlővel. Nem számít hol dolgozik, a Rogue egyszerűen jól hegeszt.