SAW hegesztőgépek

Fedett ívű hegesztés (SAW) A fedett ívű hegesztésnél ív jön létre a munkadarab és a hegesztő elektróda vége között, miközben mindkettőt egy réteg szemcsés por borítja (ezért ‘fedett’ ív). Az ív így el van rejtve. A por egy része megolvad, hogy a hegesztési ömledék számára védő salakréteget képezzen. A maradékot összegyűjtik újrahasznosítás céljából.

A fedett ívű hegesztést leginkább teljesen automatikus berendezéssel végzik, de ennek ellenére vannak kézzel tartható hegesztőpisztolyok is az eljáráshoz. A termelékenység növelése érdekében több elektródás elrendezés is bevezethető. Nagy leolvadási teljesítménye miatt különösen alkalmas vízszintes helyzetben történő, jó minőségű, hosszú, egyenes hegesztésekhez. Széles körben alkalmazzák nyomás alatti tartályoknál, vegyi üzemekben, nehéz szerkezeteknél, a javító és hajóépítő iparágakban.

A villamos ív fedőporréteg alatt ég, amelyet egy tölcséres adagoló juttat a varrathézagba. Elektródként különleges összetételű csupasz huzalt használnak. A fel nem használt fedőport visszaszívják a tartályba. Az automatikusan működő hegesztő berendezéshez tartozik még a hegesztőkocsi, az ún. traktor. Automatikus hegesztéskor a huzalelőtolás és a traktor hosszirányú mozgása gépesített.

A fedettívű hegesztés előnyei: nagy hegesztési teljesítmény (200...1800 A áramerősség, 12...120 m/h hegesztési sebesség), mély beolvadás (éllemunkálással két rétegben 140 mm, éllemunkálás nélkül két rétegben 18 mm), csekély huzalfelhasználás (2/3 rész alapanyag, 1/3 rész hozaganyag), a hegesztés folyamatos és mentes a szubjektív hatásoktól, a varrat jó minőségű, csekély a fajlagos villamosenergia-felhasználás, fizikailag könnyű a munkavégzés, nincs szükség különleges védőrendszabályokra (pl. az ív nem látható, így nincs ibolyántúli sugárzás sem, csekély a gáz- és porképződés).

A fedettívű hegesztéshez leggyakrabban rézzel bevont hidegen húzott huzalokat használnak. Rozsdás huzalt nem szabad alkalmazni, mert érintkezési zavarokat okoz, ami varrathibákhoz vezethet. A huzal felülete sem zsíros, sem olajos nem lehet, mert ezek a szennyező anyagok elgázosodnak, és porózussá teszik a varratot. A huzalok vegyi összetételének a meghatározásakor ügyelni kell arra, hogy a foszfor és a kén együttesen nem haladhatja meg a 0,03%-nál, a Si-tartalom 0,25%-nál kisebb legyen. A varrat metallurgiai biztonságához szükséges szilíciumot a fedőpor biztosítja.

Nem található a feltételeknek megfelelő termék

Kedves Látogató,

Rendszerünk folyamatos feltöltés alatt áll, készletünket, termékkínálatunkat dinamikusan bővítjük.

Ha valamit nem talál, készséggel állunk rendelkezésére. Az oldal jobb alsó részén látható online ügyfélszolgálati cseten és telefonon is kérdezze kollégánkat. 

Üdvözlettel,

Welding 2000 ügyfélszolgálat

iratkozzon fel hírlevelünkre

A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a Welding 2000 Kft elektronikus hírlevelet küldjön Önnek aktuális ajánlatairól, termékeiről, információiról. Egyúttal felhatalmazza a Welding 2000 Kft-t arra, hogy a megadott adatait a megjelölt célból bizalmasan kezelje, viszont azt harmadik félnek ki nem adhatja.

Bármilyen további adatkezeléssel kapcsolatos kérdése esetén forduljon hozzánk az info@welding2000.hu  e-mail címen vagy postai úton levélben, vagy kattintson ide.