Plazmavágó gépek

 

 

A plazmavágás a termikus vágó, és daraboló eljárások közé tartozik. A plazma vágás nagyban hasonlít a lángvágással történő anyag szétválasztási eljáráshoz. Az anyag darabolása során egy plazmaív alakítja ki a vágórést. A vágás végezhető kézzel is, de automatizálható is, így alkalmazása gazdaságos lehet nagysorozatú darabolás esetén is

 

Az eljárás lényege, hogy az ív az elektróda, és a munkadarab között alakul ki, amely aztán vágórést hoz létre, végül megtörténik a munkadarab szétvágása. Az ív egy fúvókából jön ki, amely réz anyagú. A fúvókából kicsapó ív mérete függ a plazma gáz hőmérsékletétől, és a gázban mozgó részecskék sebességétől. A plazma hőmérséklete meghaladja a 20.000 0C-ot, a sebessége pedig megközelíti a hang sebességét. A plazma ívvágás különbözik az egyéb termikus vágási eljárásoktól. Ha a lángvágással hasonlítjuk össze, akkor egyértelműen látható, hogy a lángvágás a vágórés anyagának elégetésével felszabaduló exoterm hőt hasznosítja, viszont a plazmavágás során az összes energia külső áramforrásból származik, így minden anyaghoz alkalmazhatjuk, míg a lángvágás nem alkalmazható tetszőlegesen bármilyen anyaghoz. Így ez a vágási technológia szabadon alkalmazható hőálló, rozsdamentes acélokhoz, öntött vashoz, alumíniumhoz, és nemvas ötvözetekhez is. Ezzel a technológiával maximálisan 160 mm vastagságú fémlemezeket tudunk feldarabolni. A plazmaív vágási technológia más vágó eljárásokkal szemben, nem érzékeny az anyag belső folytonossági hibáira, és a lemezfelület állapotára sem.

 

Na de lássuk az elérhatő plazmavágógépeket...:

Találatok száma összesen: 9 db
 
iratkozzon fel hírlevelünkre

A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a Welding 2000 Kft elektronikus hírlevelet küldjön Önnek aktuális ajánlatairól, termékeiről, információiról. Egyúttal felhatalmazza a Welding 2000 Kft-t arra, hogy a megadott adatait a megjelölt célból bizalmasan kezelje, viszont azt harmadik félnek ki nem adhatja.

Bármilyen további adatkezeléssel kapcsolatos kérdése esetén forduljon hozzánk az info@welding2000.hu  e-mail címen vagy postai úton levélben, vagy kattintson ide.


Széchenyi 2020 erfa logó