MIG/MAG huzal

 

A fogyóelektródás védőgázas ívhegesztésnél (MIG, vagy MAG ívhegesztésként is ismert) villamos ív jön létre a folyamatosan előtolt tömör huzalelektróda vége és a munkadarab között. Az ívet és a hegesztési ömledéket semleges, vagy aktív gázsugár védi. Az eljárás a legtöbb anyag számára alkalmas és a hegesztőanyagok a fémek széles választékához kaphatók.

A MIG/MAG hegesztés az eljárás módjából adódóan termelékenyebb az MMA-nál, hiszen a termelékenységet csökkenti, ha a  hegesztő leáll és új elektróda tesz az elektródafogóba, illetve a salak veszteséget is megspóroljuk. Tehát az egységnyi idő alatt lerakott varratfém tömege sokkal nagyobb.

Az MMA hegesztésnél ezen túl még abból is anyagveszteség keletkezik, hogy minden elektróda végét el kell dobni. Minden megvásárolt kg bevont elektródából kb 65% válik a hegesztés részévé (a maradék a hulladék / salak lesz).

A tömör huzal használata ezt a hatékonyságot egészen 80 %- ig emelte és ezt a hatékonyságot növelte 95 %-ig a porbeles huzal megjelenése. A MIG/MAG egy sokoldalú hegesztési eljárás, mellyel a hegesztőanyagot nagyon jó kihozatallal és valamennyi hegesztési helyzetben lehet alkalmazni.

Az eljárást széles körben használják a vékony- , közép- és vastag acélszerkezeteknél, valamint olyan ötvözött alumínium szerkezeteknél, melyeknél a kézi munkavégzésre viszonylag magas arányban van szükség.

A porbeles huzal megjelenésével alkalmazása növekszik a hajógyártás, az olaj- és gázipari offshore ipar területén is.

A porbeles huzalok új lendületet adtak a robotizált - hegesztésnek is, hiszen ezen huzalok nagyon jól bírják az olyan nagy sebességű hegesztéseket, melyet kézzel már nagyon nehéz lenne lekövetni

Találatok száma összesen: 28 db
 
iratkozzon fel hírlevelünkre

A hírlevélre történő feliratkozással hozzájárul ahhoz, hogy a Welding 2000 Kft elektronikus hírlevelet küldjön Önnek aktuális ajánlatairól, termékeiről, információiról. Egyúttal felhatalmazza a Welding 2000 Kft-t arra, hogy a megadott adatait a megjelölt célból bizalmasan kezelje, viszont azt harmadik félnek ki nem adhatja.

Bármilyen további adatkezeléssel kapcsolatos kérdése esetén forduljon hozzánk az info@welding2000.hu  e-mail címen vagy postai úton levélben, vagy kattintson ide.


Széchenyi 2020 erfa logó